Lajme

Kapet me doktoraturë të vjedhur një tjetër eksponent i lartë i ‘Rilindjes’: Mimi Kodheli

Zbulohet një tjetër doktoraturë e vjedhur, plagjaturë, e një deputeteje të njohur, e ish-ministres së Mbrojtjes Mimi Kodheli dhe njërës nga bashkëpunëtoret më të ngushta të Edi Ramës.

Lajmin e ka publikuar ish-Zv.ministri i Arsimit, Taulant Muka në rrjetet sociale, që citon dhe burimin e informacionit. “Merrni gomën z. Kryeministër dhe fshini plagjiaturat! – shkruan Muka. – Vladimir Kola, Universiteti Sapienza zbulon plagjiaturën!

Plagjiatura e Tezës së Doktoratës së zonjës Mimi Kodheli, me udhëheqës shkencor Prof. Dr. Dhori Kule, në atë kohe Rektor pranë fakultetit te Ekonomisë, “Universiteti i Tiranes” mban titullin “Regjimi i shënjestrimit të inflacionit: një propozim për Shqipërinë”, e vitit 2015.

Tezën e plotë e gjeni në internet në ketë adresë: http://ëëë.doktoratura.unitir.edu.al/…/Doktoratura-Mimi-Kod…

Pas shumë ore kërkimi ne internet, kam zbuluar se zonja Mimi Kodheli ka kopjuar disa paragrafë te Tezës së saj te Doktoratës, pa cituar autorin origjinal, domethënë i ka paraqitur paragrafët ne fjalë, sikur t’i kishte shkruar vetë ajo.

Me ketë rast përfitoj të falënderoj zotin Taulant Muka, i cili ishte i pari që e vuri në dukje problemin e plagjiaturës në Shqipëri dhe na nxiti edhe ne të tjerëve që të kërkojmë në internet për ketë çështje.

Me sa kam arritur të zbuloj unë, zonja Mimi Kodheli kopjimin më të madh e ka bërë prej artikullit “From monetary targeting to inflation targeting: lessons from the industrialized countries”, me autor Frederic S. Mishkin, i vitit 2000, prej të cilit ka kopjuar dy faqe e gjysmë te Tezës së saj (faqet 21, 22, 23 dhe 24), të cilat korrispondojnë me faqet 11,12 dhe 13 të artikullit në anglisht, të cilin e gjeni në internet në këtë adresë: https://pdfs.semanticscholar.org/…/3e358ebc297698dfbb8737fa…

Paragrafë të tjerë ka kopjuar nga artikulli “Should inflation targeting be abandoned in favour of nominal income targeting?”, me autorë Stan du Plessis dhe Malan Rietveld, i vitit 2013, të cilin e gjeni në internet në këtë adresë:

Click to access p-12-2013.pdf

Gjithashtu, ka kopjime edhe nga artikulli: “Inflation Targeting: Holding the Line”, Sarëat Jahan,

https://ëëë.imf.org/external/pubs/ft/fandd/basics/target.htm.

Me poshtë po ju vë krahasimin e detajuar:

“From monetary targeting to inflation targeting: lessons from the industrialized countries”, Frederic S. Mishkin, January 2000 ((ky artikull është vendosur në listën e literaturës së konsultuar, por siç e thashë, zonja Kodheli ka kopjuar prej tij faqet që përmenda më parë, duke i paraqitur sikur t’i kishte shkruar vetë ajo).

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close