Lajme

Këta janë 14 anëtarët e bandës së shqiptarit ‘Esko’/ Kryenin grabitje dhe trafikonin drogë me bazë në rezidencat e studentëve

Të shtunën, policia greke publikoi emrat dhe fotot e 14 anëtarëve të bandës që kryen grabitje dhe trafikim droge në rezidencat studentore të Universitetit Politeknik në Zografou. Të tre bandat u zbuluan pas një operacioni të ELAS-it më 27 shtator, kur një civil u sulmua me kaçavidë nga “koka e madhe”, shqiptari “Esko”, të cilin e plagosi me një plumb për të shpëtuar 14 banditët.

Siç u bë e ditur pas operacionit të madh të ELAS-it, u arrestuan 32 anëtarë të këtyre bandave, mes të cilëve edhe drejtues të tyre. Sipas ELAS, këto banda kryen gjithsej 29 grabitje me pikënisje konviktet e studentëve në Universitetin Politeknik Zografou.

Konkretisht, banda e parë përbëhej nga 9 anëtarë dhe ishte përfshirë në 80 raste të trafikut të drogës. Banda e dytë listonte 24 anëtarë dhe kishte kryer 27 grabitje ndërsa banda e tretë kishte 18 anëtarë, ndërsa policia ende kërkon pesë persona të paidentifikuar. Siç u konstatua, nga rastet e trafikut të drogës, 28 kanë ndodhur brenda ambienteve të universitetit.

E para nga tre bandat përdori rezidencat studentore për të planifikuar goditjet e tyre dhe për të shpërndarë plaçkën.

Lidhur me ‘mondus operandi’, u konstatua se grabitjet i kanë kryer pjesëtarët e spirales së caktuar, duke i mbuluar me maska ​​të plota dhe doreza tiparet e tyre, në mënyrë që të mos identifikoheshin. Në të njëjtën kohë, ata kishin armë zjarri dhe thika të cilat i shfaqnin në rrjetet sociale në shenjë pushteti duke përdorur aparate telefonike të regjistruara në emra të të huajve që nuk ekzistonin.

Banda kishte zhvilluar madje një sistem kontrolli për hyrjen e njerëzve në zonën e kampusit me njerëz të armatosur që kryenin kontroll joformal të fytyrës ndaj njerëzve të panjohur ose të dyshimtë, të cilëve nuk hezitonin t’u tregonin armët.

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close