Lajme

Kontrolle të shtuara në rrugë, në një javë policia e Vlorës ka pezulluar 59 leje drejtimi, detaje

DVP,  Vlorë Policia Rrugore e Vlorës, masa të shtuara për parandalimin e aksidenteve rrugore, evidentimin dhe ndëshkimin e drejtuesve të mjeteve që shkelin rregullat e qarkullimit rrugor apo drejtojnë mjetet në mënyrë të parregullt.

Gjatë javës që lamë pas, si rezultat i shtimit të kontrolleve me radar dhe dragera, si dhe falë bashkëpunimit me qytetarët të cilët kanë denoncuar në 112 dhe në Komisariatin Dixhital, shkeljet e konstatuara, nga shërbimet e Policisë Rrugore janë proceduar penalisht 3 shtetas, për veprën penale “Drejtimi i automjeteve në mënyrë të parregullt”.

Gjithashtu, janë pezulluar 59 leje drejtimi, nga të cilat: 57 për drejtim mjeti me shpejtësi mbi normën e lejuar dhe 2 për shkelje të ndryshme të Kodit Rrugor. Janë vendosur 1484 masa administrative gjatë javës që lamë pas, të ndara si vijon: – 858 masa për tejkalim shpejtësie; – 115 masa për mosvendosjen e rripit të sigurimit; – 11 masa për mosvendosjen e kaskës mbrojtëse; – 13 masa për përdorimin e aparatit celular; – 69 masa për parakalime të gabuara; – 147 masa për ndalim/pushim të mjetit në kundërshtim me sinjalizimin rrugor dhe rregullat e qarkullimit; – 7 masa për mungesë të siguracionit të mjetit; – 264 masa për shkelje të rregullave të tjera të Kodit Rrugor.

Policia Rrugore e Vlorës falënderon drejtuesit e mjeteve dhe këmbësorët që respektojnë rregullat e qarkullimit rrugor dhe fton të gjithë qytetarët që të denoncojnë në 112 dhe në Komisariatin Dixhital, çdo rast të shkeljeve të rregullave të qarkullimit rrugor, duke u garantuar reagim të shpejtë dhe të paanshëm.

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close