fbpx
BotaLajmeTeknologji

Koreja e Jugut tani ka një “spikere të lajmeve”, e aftë të punojë 24 orë në 7 ditë, pa ndërprerë

Një studim i fundit zbuloi se më shumë se 85 milionë vende pune nga njerëzit do të jenë të tepërta në pesë vitet e ardhshme për shkak të automatizimit. Dhe ky parashikim duket i vështirë për tu mohuar, nëse kemi parasysh edhe një lajm të fundit. Siç bëhet e ditur nga disa media të huaja, edhe puna e një spikeri lajmesh është automatizuar në Korenë e Jugut tani. Sipas Korea JoongAng Daily, kanali kabllor i Koresë së Jugut MBN u bë transmetuesi i parë në vend që raportoi lajmet me përdorimin e teknologjisë së Inteligjencës Artificiale (AI).

MBN e ka kthyer spikeren e lajmeve Kim Ju-ha në një entitet AI që është plotësisht i kontrollueshëm nga kompania. Siç bëhet e ditur, spikerja virtuale e lajmeve – e dubluar si AI Kim – është pothuajse identike me homologen e saj njerëzor, si për nga pamja, nuanca dhe tingulli i zërit të saj. Madje edhe lëvizjet e zakonshme të Kim me stilolapsin gjatë raportimit dhe gjeste të tjera të vogla janë imituar për të arritur përsosmërinë.

Trego më shumë

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button