Lajme

Kremtimi i 6 janarit në Vlorë,epifania,festa fetare e simbolizuar me hedhjen e kryqit në det

Kremtimi i 6 janarit në Vlorë,epifania,festa fetare e simbolizuar me hedhjen e kryqit në det. Në Vlorë kater te rinj jane hedhur në det për të sfiduar veten dhe temperaturat e ulta për gjetjen e kryqit të shenjtë.

Në një ditë ku temperaturat kanë qënë të larta rituali i ditës së epifanisë që përfundon me hedhjen e kryqit të shenjtë në det,është ndjekur nga dhjetra persona dhe besimtarë. Athanas Davidhi ,ka qënë personi i cili ka arritur të kapë kryqin në ujrat e ftohta të detit.

Ceremoni e startuar me ritualin fetar të kesaj dite të shenjtë dhe përfunduar me hedhjen e kryqit në det,ndërsa nuk ka munguar urimi edhe nga prifti i kishës së “Shën Theodorit në Vlorë, At Konstandin Prifti i cili ju ka bërë thirrje besimtarve për të qënë më të shumtë në numër në ceremoni të tilla.

Mjaft i lumtur është shprehur edhe personi që kapi kryqin, Athanas Davidhi 19 vjec nga Fieri ,për të cilin është hera e shtate dhe ja dedikon të gjithë besimtarëve Orthodosk të cilët festojnë këtë ditë të shenjtë.

Një ditë e vecantë për të gjithë besimtraët e krishterë në Vlorë, epifania, dita e ujit të bekuar, një ceremoni e ndjekur nga dhjetra besimtarë dhe qytetarë vlonjate. Ka startuar pranë kidhes ortodokse “Shën Theodori” në Vlorë, me meshën e organizuar për të përfunduar pikërisht me hedhjen e kryqit ne det.

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close