Lajme

Kroaci, një 33 vjeçar humb jetën 12 ditë pas marrjes së vaksinës AstraZeneca

Një 33-vjeçar në Kroaci ka nderruar jete 12 ditë pasi u vaksinua me AstraZeneca. Sipas Indez.hr, Agjencia Kroate e Barnave (HALMED) ka filluar një hetim.

Agjencia aktualisht është në kontakt me institucionin shëndetësor ku ndodhi rasti në mënyrë që të paraqesë sa më shpejt të jetë e mundur të gjithë dokumentacionin mjekësor në bazë të të cilit mund të bëhet një vlerësim i marrëdhënies shkak-pasojë.

Raporti thekson trombocitopeni dhe gjakderdhje dhe një autopsi është duke u zhvilluar.

“Raporti thekson trombocitopeni dhe gjakderdhje, megjithatë, raporti është shumë i pakët dhe nuk përmban dokumentacion mbi shkakun e vdekjes, si dhe mbi rrjedhën dhe zhvillimin e ngjarjeve që çuan në vdekje”, tha HALMED, e cila pret sa më shpejt sa të jetë e mundur marrjen e dokumentacionit të kërkuar mjekësor, duke përfshirë një letër shkarkimi, dhe më pas një raport të autopsisë. Kujtojmë se edhe një grua 91-vjeçare ne Kroaci humbi jeten tre ditë pasi mori një dozë të AstraZeneca.

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
%d bloggers like this: