Lajme

Kryetari i Gjykatës Korçë, nuk kalon vettingun

Kryetari i Gjykatës së Rrethit Gjyqësor Korçë, Admir Belishta është shkarkuar sot nga detyra.

Vendimi u shpall sot nga Komisioni i Pavarur i Kualifikimit pas hetimit administrativ dhe vlerësimit të provave dhe fakteve.

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit ka zhvilluar një seancë dëgjimore me 19 dhjetor me subjektin e rivlerësimit për Admir Belishta në tre kriteret, pastërtia e figurës dhe profesionalizmin.

Nga hetimi administrative dhe verifikimi i fakteve dhe provave, KPK ka konstatuar se Admir Belishta nuk ka deklaruar burimet e ligjshmërisë së pasurisë duke bërë deklarim të rremë dhe ka probleme me justifikimin e një apartamenti në Korçë dhe një banese në Maliq.

Po ashtu, Belishta ka papërshtatshmëri të figurës prej tre vendimeve të cilat ishin cënuar në Gjykatën e Apelit.

Trupa gjykuese e përbërë nga Olsi Komici, Lulzim Hamitaj, Genta Tafa shpalli sot vendimin për kryetarin e Gjykatës së Rrethit Gjyqësor Korçë, Admir Belishta duke e shkarkuar nga detyra. /a.g/atsh

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close