Lajme

Kryetari i Studentëve në Senatin Akademik të UT: Minstrja dhe Rektori të japin dorëheqjen

Kryetari i Studentëve në Senatin Akademik të Universitetit të Tiranës, Kristian Kina, ka kërkuar dorëheqjen e ministres së Arsimit, Lindita Nikollës dhe të rektorit Mynyr Koni.

Kina denoncon mungesën e funksionimit të sistemit informatik prej dy vitesh në Universitetin e Tiranës. Sipas tij, ministrja e Arsimit së bashku me rektorin Mynyr Koni duhet të marrin përgjegjësitë e tyre për situatën e Universitetit sot.

Më poshtë kërkesa e Kristian Kinës për ministren dhe rektorin:

Situate qe mund te evitohej!
Bashkefajtoret e kesaj situate, Ministria dhe Rektori i UT, duhet te dorehiqen menjehere !!!

Me studentet e Universitetit te Tiranes, universitetit me te madh ne Shqiperi, nuk mund te tallet njeri! Si perfaqesues i studenteve ne Senatin Akademik te UT, e kam per detyre morale, qe te shpaguaj besimin e studenteve tek une, te mbroj interesat e tyre dhe te denoncoj cdo rast abuzimi me studentet e UT!

Me poshte, ju ftoj te shihni nje pjese te raportit qe Ministria e Arsimit ka hartuar ne lidhje me konstatimet e shkeljeve ne UT!

Pra, situata eshte e tille: Znj.Ministre i sheh shkeljet, e di qe studentet ne Universitetin e Tiranes po vuajne nga keto paligjshmeri, e di qe sistemi informatik ka 2 vjet qe nuk funksionon ne fakultetet e UT( e dhjetera probleme te tjera) dhe ç’ben ajo qe ta sjelle UT ne normalitet?…

Asgje!

Madje, me ane te veprimeve dhe mosveprimeve te saj, u be pale me ata qe i kryene keto paligjshmeri!
Absurde!

Pikerisht per kete arsye, gjate nje ballafaqimi timin me znj.Ministre, dt 7 .12.2018, ne Forumin Kombetar te Rinise, e bera pergjegjese publikisht per kete situate dhe i kerkova doreheqjen!

Po ashtu, pardje, ne mbledhjen e Senatit Akademik, dt 12.12.2018, e bera gjithashtu pergjegjes Rektorin e UT, Z.Mynyr Koni per kete situate. I kerkova qe te mos heshte, te merrte pergjegjesite e tij publikisht dhe te jepte doreheqjen!

Sot me shume se kurre, studentet jane te bashkuar per te drejtat e tyre dhe te vendosur t’i shkojne deri ne fund ketij misioni!

Per arsimin cilesor !

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close