Lajme

Kujdes nga puçrrat në fytyrë, ky është virusi që po prek masivisht fëmijët në Shqipëri

Virusi koksaki është përhapur shumë në çerdhe dhe kopshte ndaj edukatorët duhet të bëjnë kujdes kur shikojnë fëmijë me puçra në fytyrë, në mënyrë që ti kërkojnë prindërve t’i izolojnë pasi ky virusi transmetohet shumë nga një fëmijë tek tjetri.

Virusi kokasaki mund të ngatërrohet edhe me lijen e dhenve dhe shpesh prindërit e ngatërrojnë dhe me stomatitin e gojës ndaj duhet që fëmija të dërgohet menjëherë tek mjeku pediatër dhe te njoftohet Cerdhaj apo kopshti në mënyrë që të merren masa për të mbrojtur fëmijët e tjerë, shkrua Tch. Virusi kakaski është përhapur edhe në qytete të tjera.

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
%d bloggers like this: