Lajme

Kursi i këmbimit/ Leku forcoi pozitat ndaj euros dhe dollarit amerikan

Monedha vendase, leku ka regjistruar një javë  (8-13 mars)    pozitive në raport me euron dhe dollarin amerikan, ndërsa humbi terren me paundin britanik dhe frangën zvicerane. Sipas kursit zyrtar të Bankës së Shqipërisë, përgjatë këtyre gjashtë ditëve, leku u forcua me 0.15 lekë në këmbim me monedhën e përbashkët euro dhe fitoi 0.47 lekë në raport me dollarin amerikan.

Euru u këmbye në fillim të javës 8-13 mars me 123.38 lekë dhe në fundjavë me 123.23 lekë.

Ndërsa monedha e gjelbër amerikane, këmbehet sot me 103,33 lekë kundrejt vlerës 103.79 lekë që ishte ditën e hënë. Paundi britanik ka forcuar pozitat nga 143,66 lekë që ishte në fillim javë këmbehet me 143.92 lekë të shtunën.

Franga zvicerane humbi terren gjatë kësaj jave. Monedha zvicerane këmbehet me 111.05 lekë ndaj 111.29 lekëve që u këmbye në fillim javë.

Banka e Shqipërisë shprehet se kursi i këmbimit valutor është i qendrueshëm dhe i stabilizuar. Sipas BSH-së, kërkesë oferta e brendshme por edhe ecuria e bursave ndërkombëtare vijojnë të reflektohen në ecurinë e tij.

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
%d bloggers like this: