Lajme

Kush do të zëvendësojë Alibeajn? Gazment Bardhi thërret Këshillin Kombëtar për të komanduar nënkryetarin që do të drejtojë PD

Pas dorëheqjes së kryetarit të komanduar të PD-së, Enkelejd Alibeaj, deputeti Gazmend Bardhi thirri mbledhjen urgjente të Këshillit Kombëtar për të gjetur zëvendësuesin e ri.

Bardhi kërkoi takim urgjent pune për të diskutuar për situatën nënkryetaren e Partisë znj. Jorida Tabaku, për të vlerësuar mbi zbatimin e nenit 46 të Statutit, në lidhje me periudhën tranzitore deri në zgjedhjen e drejtuesit të ri.

“Pasi jam njohur me deklaratën e Nënkryetarit të Partisë z. Enkelejd Alibeaj, që ushtron përgjegjësinë e drejtuesit të Partisë, se heq dorë nga ushtrimi i kësaj përgjegjësie dhe nga detyra e Kryetarit të Grupit Parlamentar, kam thirrur në një takim urgjent pune për të diskutuar për situatën Nënkryetaren e Partisë znj. Jorida Tabaku, për të vlerësuar mbi zbatimin e nenit 46 të Statutit, në këtë periudhë tranzitore.

Sipas nenit 46 te Statutit në mungesë të zgjatur të kryetarit dhe me autorizim të tij, njëri prej tyre zëvendëson Kryetarin. Në mungesë të këtij autorizimi, duke përfshirë rastet e dorëheqjes nga detyra të Kryetarit, Sekretari i Përgjithshëm mbledh Këshillin Kombëtar, i cili komandon Nënkryetarin që do të drejtojë Partinë deri në rikthimin e Kryetarit në detyrë apo zgjedhjen e Kryetarit të ri”, tha Bardhi.

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close