fbpx
Lajme

Laç, pallati do t’i shembet, banorët i vënë zjarrin orendive

Banorët e këtij apartamenti në një prej pallateve për tu shembur në Laç i kanë vënë zjarrin orendive në mes të shtëpisë. E kanë bërë për të djegur orenditë apo veshjet që nuk do ti marrin për të vijuar jetën pas tërmetit, por një veprim jo fort i menduar që mund të sillte pasoja në këtë objektet të dëmtuar. Të tjerë banorë, pavarësisht rrezikut se ndërhyrjet mund të shkaktojnë pasoja vijojnë çmontimin e gjithçkaje që munden. Edhe pronarët e bizneseve në katet e para bëjnë të njëjtën gjë. Por ndërsa familjet kanë marrë premtimin se shtëpitë do tu rindërtohen, pronarët e bizneseve thonë se atyre nuk u kanë thënë asgjë. “Siguracionet dhe tatimet i kemi paguar, nga ky moment nuk e dimë ku do shkojmë” Ndërkohë banorët shumë pallateve të dëmtuara që ende nuk kanë një vlerësim zyrtar vijojnë prej dy javësh të flenë jashtë Në këtë pallat 5 katësh në lagjen numër 2 të Lacit, thonë se askush nuk u ka shkuar për ti parë. “Plasaritjet i kemi parë vetë, por na jepni një farë sigurie, të hyjmë apo mos hyjmë” Në Bashkinë Kurbin thonë se në terren janë 13 grupe verifikimi, ndërsa banorët vijojnë në ankohen për vonesat në certifikimin e banesave.

Trego më shumë

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button