Lajme

Lajm i mirë, Gjermania heq kufizimet për shqiptarët

Ministria e Brendshme Gjermane ka bërë të ditur se qytetarët shqiptarë mund të udhëtojnë në drejtim të vendit edhe për arsye turistike duke filluar nga data 25 Qershor.

Gjermania hoqi kufizimet për Shqipërinë, Serbinë dhe Maqedoninë e Veriut dhe për një sërë vendesh të treat, situate epidiomologjike e të cilëve është përmirësuar ndjeshëm javët e fundit.

Duke filluar nga e shtuna, më 25 qershor , qytetarët shqiptarë mund të lëvizin pa pasur nevojën e të dëshmuarit të shkakut të udhëtimit.

Në këtë mënyrë Gjermania ndoqi rekomandimin  e Këshillit të Bashkimit Evropian. Qytetarët do të duhet të dëshmojnë se janë v aksinuar me një vaksinat e njohura nga EMA, që kanë kaluar më parë COVID-19 ose janë aktualisht negative.

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
%d bloggers like this: