Lajme

Lajm i mirë nga Ballkani: Rrjeti Ballkanin për Demokracinë Lokale, zyrtarish është lançuar

Më 7 Nëntor 2019 në Kosovë po zhvillohet ngjarja e lasnimit të Rrjetit Ballkanik për Demokracinë Lokale (BNLD). Ngjarja e lansimit shënon fillimin e aktiviteteve të BNLD që nga regjistrimi i saj zyrtar në qershor të këtij viti. Përfaqësues nga shoqëria civile dhe autoritetet lokale nga Ballkani Perëndimor, organizatat rajonale dhe ndërkombëtare dhe komuniteti i donatorëve nga Kosova janë pjesë e kësaj ngjarje të lançimit dhe prezantimit të Rrjetit. Përmes rrëfimeve personale të themeluesve të saj, është paraqitur historia e krijimit të BNLD. Si folës të ftuar, mbështetësit e BNLD do ndajnë pikëpamjet e tyre për rëndësinë e bashkëpunimit rajonal në kontekstin e integrimit në BE dhe prosperitetit ekonomik. Rrjeti Ballkanik për Demokracinë Lokale (BNLD) është një rrjet rajonal i krijuar nga European Association for Local Democracy (ALDA) dhe 7 Agjencitë për Demokraci Lokale (LDA-të) nga vendet e Ballkanit Perëndimor që synojnë të mbështesin bashkëpunimin rajonal, zhvillimin lokal dhe parimet e qeverisjes demokratike. Antarët e Rrjetit kanë punuar në bashkëpunim të ngushtë për shumë vite dhe ky partneritet rezultoi me regjistrimin zyrtar të rrjetit në Maqedoninë e Veriut në qershor të këtij viti. Balkan Network for Local Democracy (BNLD)Email: [email protected]

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
%d bloggers like this: