Lajme

Lajm i mirë për emigrantët shqiptarë në Greqi/ Ja vendimi i marrë nga qeveria në prag të Vitit të Ri

Një lajm i mirë vjen për emigrantët shqiptarë në Greqi vjen në prag të Vitit të Ri.

Gazetari shqiptar në Athinë, Shpëtim Zinxhiria, shkruan se emigrantëve që iu skadon leja e qëndrimi në datën 31 dhjetor 2021, do t’u shtyhet leja e qëndrimit deri më 30 mars 2022.

“Një dhuratë për vitin e ri 2022 u bëhet emigrantëve nga qeveria Mistotakis, që nga ana e saj shtyn përsëri lejet e qëndrimit për këtë lloj kategori emigrantësh të cilëve u mbaron leja me 31 dhjetor 2021.

Mësohet se shtyhet afati Lejeve të Qëndrimit deri me 30 mars 2022, kjo për të gjithë ata që ju ka mbaruar afati deri me 31 dhjetor 2021.Nga ana tjetër ligji i sotëm me të ashtuquajturin “Kodi i Emigracionit” me 148 nenet e tij përmban një nga ligjet më të ashpra dhe antidemokratike.

Në asnjë vend të botës nuk mund të gjesh një ligj të tillë që u kufizon të drejtat emigrantëve në integrimin dhe legalizimin e tyre. Për te legalizuar emigrantët qeveritë e Greqisë kanë nxjerrë rreth 160 ligje, qarkore dhe dekrete presidenciale dhe përfundimi është ZERO, po shkojmë atje ku e nisem me 1998”, shkruan gazetari.

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
%d bloggers like this: