fbpx
Lajme

Leku forcoi pozitat ndaj valutave, në javën e fundit të nëntorit

Leku forcoi pozitat ndaj valutave, në javën e fundit të muajit nëntor. Sipas kursit zyrtar të Bankës së Shqipërisë, gjatë javës 23-28 nëntor, euro u këmbye me Lekun në pozita të qëndrueshme duke regjistruar në fundjavë vlerën 123.78 lekë. Ndërsa monedha e gjelbër amerikane, gjatë 7 ditëve, ka humbur ndjeshëm terren në raport me lekun. Dollari amerikan u këmbye në fillim të javës me 104.22 lekë ndërsa të shtunën zbriti në vlerën 103.85 lekë.

Leku fitoi pikë gjatë kësaj jave edhe ndaj paundit britanik. Monedha britanike humbi 1 lekë, nga dita e hënë e deri në fundjavë që u këmbye me 138.47 lekë. Ndërsa franga zvicerane shënoi rënie të vlerës në këmbim me lekun, ditën e martë të mërkurë e të enjte. Në fundjavë monedha zvicerane u forcua me 0.5 lekë dhe u ngjit në kuotën e 114.57 lekëve. Sipas BSH-së Leku është në pozita të qëndrueshme ndaj monedhave të huaja dhe luhatjet diktohen kryesisht nga ecuria në bursat ndërkombëtare dhe kërkesë oferta e tregut vendas.

Trego më shumë

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button