Lajme

Leli, takim me prindër e mësues, në kuadër të Ditës Botërore të Autizmit

Nga Dritan Leli

Iu bashkova takimit të sotëm me prindër e mësues, në Ditën Botërore të Autizmit, së pari si prind, pastaj si mjek e drejtues i qytetit, për t’i nxitur e përkrahur në mënyrë që fëmijët të mos vuajnë pengesat a stereotipizimet, as nga pikëpamja sociale dhe as ajo institucionale.

Bashkia Vlorë ka vënë në gatishmëri të fëmijëve me nevoja të veçanta, 22 mësues mbështetës. Bashkë me ta dhe me gjithë tjetër ç’do t’iu nevojitet, shpresoj që t’i lehtësojmë, fëmijët, por sidomos prindërit, nga kujdesi i shtuar që duhet të tregojnë. Komunikimi dhe mirëkuptimi i vazhdueshëm janë dy elementë të rëndësishëm për të jetuar të barabartë.

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
%d bloggers like this: