Lajme

Liturgjitë për kremtimin e festës së pashkëve në Vlorë

Liturgjitë për kremtimin e festës së pashkëve, dhjetra qytetarë kanë marrë pjesë në organizimin e daljes së epitafit , një ritual i ndjekur nga besimtarët ortodokse dy dite përpara festës së pashkëve Besimtarët i janë bashkuar kësaj feste të rëndësishme që është në ritualin e festimeve dhe kalendarit të kishës ortodokse.

Fillimisht është bërë dalja e epitafit nga kisha duke vijuar në rrugët e qytetit, por në ndryshim nga vitet e tjera edhe për shkak të situatës dhe masave anti covid edhe kremtimi ka qënë i reduktuar. At Kontastndin Prifti ka mbajtur meshën e zakonshme të së premtes së zezë si dhe cilësohet nga besimtarët ortodoksë .

Por cilat kanë qënë përgatitjet dhe se shohin këtë ditë , besimtarët dhe qytetarët vlonjate. Për ata festa e pashkëve është një ditë shumë e rëndësishme.

Liturgjitë dhe kalendari i kishës ortodokse përmban një sërë aktivitetesh gjatë gjithë javës , përpara ditës së diel kremtimit të festës së pashkëve.Të dielën besimtarët ortodoksë në Vlorë por edhe në të gjithë vëndin festojnë pashkët.

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close