Lajme

Lumi Seman del nga shtrati, përmbytet fshati Samaticë në Berat

Pas Vjosës edhe lumi Seman ka dalë nga shtrati duke sjellë përmbytje në fshatin Samaticë të Beratit. Ndër të tjera mësohet se në Poçem stacioni i pompimit të ujit të pijshëm e nënstacioni elektrik është ndalur dhe 3700 familje të zonës janë pa energji elektrike në Hekal, Kutë, Selitë dhe Fratar.

Ndërkohë fermerët e zonave Suk, Arapaj janë në gadishmëri e kanë marr masat për të ruajtur ushqimin e blegtorisë si dhe serat, ndërkohë që e njëjta situatë është edhe në fshatrat përgjat luginës së lumit Vjosë si në Kashisht, Sheqmusalal, Frakull , Qarr etj.

 

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close