Lajme

“Mblidh Kuvendin”, Rama u përgjigjet studentëve: Ku do e lëmë

Ka qenë i menjëhershëm reagimi i Kryeministrit Edi Rama, pasi studentët i kërkuan që të mbledhë sot një seancë të jashtëzakonshme parlamentare.

Nëpërmjet një postimi në rrjetin social Instagram, Rama publikon një foto ku ka shkruar të gjitha pikat me Po, dhe në fund i kërkon dialog.

Studentët kërkojnë plotësimin e 8 pikave, të cilat ja kanë dërguar me një shkresë Presidentit, Kryeministrit, Ministres së Arsimit, Universiteteve Publike.

8 kërkesat

1-Rritja e buxhetit me 5 % e GDP me qëllim mundësimin e përgjysmimit të tarifës së studimit për çdo nivel studimi, përmirësimin e mësimdhënies dhe infrastrukturës, Universitet/konvikt.

2-Transparencë me buxhetin nga Ministria e Arsimit, Sportit dhe Rinisë dhe IAL-ve, publikimi i të gjitha shpenzimeve online.

3-Rritja nga 10 % në 50 %  e peshës totale të votës së studentëve për të zgjedhur kandidatët për dekan, rektor dhe çdo fakultet të ketë një përfaqësues të studentëve në senatin akademik.

4-Rishikim i titujve akademikë dhe verifikimi i plagjiaturave të doktoraturave dhe teksteve mësimore.

5-Mbështetur në nenin 99 mbi Këshillet e Studentëve, Ligji i Arsimit të lartë, pika 2 kërkojmë që Bordi i Administrimit të IAL-ve të ketë numër të barabartë votash si nga MASR dhe IAL-të si dhe të shtohen një përfaqësues në këtë bord nga studentët.

6- Pajisja e të gjithë studentëve me Kartën e Studentit brenda vitit akademik 2018-2019 (të ndiqen nga bashkitë përkatëse)

7-Ndërtimi i një biblioteke me standarde Europiane dhe me libër universitar online, falas për studentët në gjuhën shqipe.

8-Vlerësim i perfomancës në mësimdhënie dhe kërkim shkencor i pedagogut, publikim i tij, online dhe regjistrimi i leksioneve.

Në letrën drejtuar institucioneve thuhet se studentët do të bojkotojnë mësimin deri kur 8 kërkesat e tyre të gjejnë zgjidhje. “Kushtet janë të panegociueshme”, e mbyllin letrën studentëve.

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close