Lajme

‘Mediat janë të vetërregulluara’, New York Times kundër Ramës për portalet

Projektligjet e hartuara nga qeveria që parashikojnë krijimin e një regjistri të medias online pranë Autoritetit të Komunikimeve Elektronike e Postare (AKEP) si dhe vendosjen e përmbajtjes së medias online nën mbikëqyrjen e Autoritetit të Medias Audiovizive dhe një Këshilli Ankesash, ka shtyrë organizatat ndërkombëtare të medieve të reagojnë.

Federata Europiane e Gazetarëve, Qendra Europiane për Liri të Medias dhe të Shtypit, PEN International dhe Reporterët pa Kufijë, me anë të një letre të përbashkët i kanë kërkuar Ramës të tërhiqet nga ky vendim.

Ky lajm është pasqyruar dhe në mediat ndërkombëtare, mes të cilave dhe ‘’New York Times”, e cila citon kërkesën e katër organizatave, dhe shprehet se duhej marrë konsulenca dhe nga gazetarët në hartimin e legjilacionit.

“Katër organizata ndërkombëtare të medias i kanë bërë thirrje qeverisë shqiptare të heqë dy projektligje mbi rregullimin e shtetit dhe regjistrimin e detyrueshëm të mediave online për të luftuar lajmin e rremë.

Në një letër të dërguar të mërkurën për Kryeministrin Edi Rama dhe Ministren e Drejtësisë, Etilda Gjonaj, Qendra Evropiane për Lirinë e Medias dhe Medias, Federata Evropiane e Gazetarëve, Reporterët Pa Kufij dhe PEN International i kanë kërkua atyre të tërhiqnin legjislacionin, si dhe të përfshinin gazetarët dhe të kërkonin asistencë ndërkombëtare për të hartuar ligje të reja.

Ata thanë se në vendet demokratike “mediat online janë të vetë-rregulluara”.

Në tetor, Organizata për Siguri dhe Bashkëpunim në Evropë shprehu gjithashtu shqetësim rreth një sistemi të ri regjistrimi për faqet e internetit të medias në Shqipëri.

Shqipëria pret të nisë negociatat e plota të anëtarësimit me Bashkimin Evropian vitin e ardhshëm”, thuhet në shkrimin e NY Times.

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close