Lajme

Merkel e shqetësuar për rritjen e rasteve në Gjermani

Angela Merkel shprehu shqetësimin për rritjen e rasteve dhe rritjen e numrit të pacientëve të shtruar në spital, duke theksuar se kjo ishte një papërgjegjshmëri përballë pandemisë. “Duhet të jetë një shqetësim i përbashkët për të gjithë ne,” tha Merkel. Gjermania nuk i ka bërë të detyrueshme vaksinimet për asnjë grup qytetarësh, një pozicion që kancelarja vazhdon ta mbështesë. “Por fakti që 2 ose 3 milionë gjermanë mbi moshën 60 vjeç janë ende të pavaksinuar, është e trishtë sepse vaksinimi do ti shpëtojë ata dhe shoqërinë në tërësi”, tha ajo.E pyetur rreth masave kufizuese të vendosura gjatë  pandemisë, Merkel tha se është përgjegjësia e shtetit të mbrojë shëndetin e qytetarëve.

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Lexo edhe:

Close
Back to top button
Close
%d bloggers like this: