Lajme

Ministri i Jashtëm i Ukrainës: Jemi larg marrëveshjes për situatën aktuale

Duhet të jem i qartë, të dy delegacionet, ai rus dhe ai ukrainas, janë larg arritjes së një marrëveshjeje për situatën aktuale”.

Kështu tha ministri i jashtëm ukrainas Dmytro Kuleba në një intervistë për CNN.

Ka një sërë faktorësh, shpjegoi ai, që bëjnë një ndryshim në pozicionin rus në bisedime. I pari është rezistenca e ashpër e ushtrisë ukrainase dhe popullit në terren, dhe i dyti janë sanksionet e vendosura ndaj Rusisë, të cilat shkaktojnë kolaps dhe vuajtje të ekonomisë ruse. Faktorët që e detyruan Rusinë të ndryshojë pak pozicionin e saj”.

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close