fbpx
Lajme

“Mision i pamundur” Jeta e personave me aftësi të kufizuar në Vlorë

Jeta e personave me aftësi të kufizuara në Vlorë është e vështirë për vetë faktin se në këtë qytet nuk ka përshtatshmëri për personat me aftësi të kufizuar. Asnjë rrugë nuk ka rampa dhe as infrastrukturën e duhur për këtë kategori individësh. Kryetari i shoqates se tetraplegjikeve Hysen Muhameti  me aftësi të kufizuara tregon se vështirësitë  që ndesh në përditshmërinë e tij. “Akoma në qytetin e Vlorës, veç bulevardit kryesor, nuk ka ndonjë vënie dorë në rrugë apo në përshtatshmëri për personat me aftësi të kufizuara.

Të rralla janë institucionet në Vlorë që kanë bërë përshtatshmërinë. Qendrat e biznesit, siç janë kafenetë, lokalet e ndryshme të shërbimeve për qytetarinë nuk janë të përshtatura.  Në Lungomare nuk ka përshtatshmëri për personat me aftësi të kufizuar. Për shërbimet konkrete për personat me aftësi të kufizuar, as që bëhet fjalë, është jashtëzakonisht e vështirë.

Duhet të paraqitesh në sportelin e një institucioni.  Edhe nga pandemia, edhe nga aplikacioni E-Albania dhe në aplikacione të tjera që mund të hyjë një person me aftësi të kufizuara për të kërkuar shërbime, është jashtëzakonisht e vështirë sepse, ja siç jam unë përshembull, të shkoj tek  një qendër interneti, nuk hyj dot brenda”, tregon banori.

Trego më shumë

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button