Lajme

Mos e humbni/ Manifesti i kërkesave antiqeveritare të studenteve ( në vargje)

Pas zbythjes së pjesshme të qeverisë protesta e studentëve po përshkallëzon në kërkesa të reja që nuk kanë më lidhje thjeshtë me pagesat e provimeve për ata që ngelin në klasë. Duket sikur tashmë lëvizjen po e merr në dorë lëvizja e radikalëve të majtë “lëvizja për universitetin”, që është pjesë e organizatës politike të cilën shpesh e ka prezantuar në studio televizive Arlind Qorri.

Gjatë gjithë së enjtes me dhjetra herë studentë të ndryshëm kanë recituar para ministrisë së arsimit himnin e kësa lëvijeje që tregon shumë më qartë kërkesat e studentëve. Aty ka revendikime të pastra politike pr një jetë më të mirë, për më shumë barazi dhe për marrjen e fateve në dorë nga të rinjtë.

Në këtë himn manifest thuhet se pas shumë vite me tubime, peticione dhe marshime studentët janë bashkuar për të mbrotur jo vetëm të ardhmen, por për të marrë në dorë edhe të tashmen. Po në të njëtin himn demagogjia e qeverisë etiketohet me fjalën “pallavra” që vijë nga njerëz të zhytur në luks dhe me makina të shtrenjta. Në antitezë me qeveritarët manifesti i studentëve vendos jetën e tyre të lënë në varfëri pa punë, pa dije, pa rini!

Mos e humbni leximin e këtij marshi që shpreh thelbin e asaj që studentët kërkojnë dhe që ka të bëjë me vënien në dukje të një hendeku të thellë social mes njerzve dhe pushtetarëve.

Image

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close