Lajme

Moti i keq ne det, në Durrës ndalohet lëvizja e anijeve të peshkimit

Moti i keq ka pezulluar lundrimet në sektorin e peshkimit në Durrës. Anijet e flotës së peshkimit prej disa ditësh kanë shmangur gjuetinë e peshkut pasi kushtet e motit janë të paqëndrueshme dhe nuk e favorizojnë daljen në det.

Peshkarexhat qëndrojnë të ankoruara në portin e peshkimit në pritje të përmirësimit të motit në det të hapur për të rinisur gjuetinë. Parashikimet flasin për një qetësim të kushteve atmosferike pas datës 20 maj.

Ndërkohë shpresat e punonjësve të peshkimit janë përqendruar te hapja e vendit dhe kthimi i turistëve këtë sezon, gjë që do të ndikonte edhe në rimëkëmbjen e këtij sektori të cenuar gjithashtu rëndë nga pandemia për shkak të uljes së konsumit të peshkut dhe prodhimeve të detit.

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
%d bloggers like this: