Lajme

Moti përkeqësohet në fundjavë, Drejtoria Detare paralajmëron Portet të marrin masa

Drejtoria e Përgjithshme Detare ka paralajmëruar autoritetet portuale ne vend të marrin masa për ditën e shtunë dhe ditën e diel, pasi parashikohet një përkeqësim i motit. Dallgët do të kenë lartësi nga 2.50 metra deri në 3.50 metra.

“Në bazë të parashikimit për situatën hidrometeorologjike të përkeqësuar përgjatë bregdetit Shqiptar gjatë datave 25 – 26 Shkurt 2023 duke filluar nga ora 22:00 datë 24 shkurt 2023 do kemi përkeqësim të motit ku era do të jetë me drejtimin Jug-Jug-Lindje në forcën deri në forcën 7-8bft me shpejtësi ere deri 30-35m/s dhe lartësi dallge nga 2.50 deri 3.50 metra.

Me qëllim parandalimin e çdo situate të papritur për shkak të kushteve atmosferike kërkojmë bashkëpunimin e të gjithë subjekteve që ushtrojnë veprimtari në fushën e detarisë, për të marrë të gjitha masat e nevojshme për sigurimin e mjeteve në port dhe rritje e gadishmerisë së ekuipazhit në mjetet lundruese.

Përmirësimi i situatës hidrometeorologjike të perkeqesuar do të jetë mbas datës 27 Shkurt 2023 ora 06:00″, thuhet në njoftimin e Drejtorisë së Përgjithshme Detare.

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close