Lajme

Nderim kujtimit të tre Heronjve të Shkodrës: Perlat Rexhepi, Branko Kadia dhe Jordan Misja

Nderim kujtimit të tre Heronjve të Shkodrës: Perlat Rexhepi, Branko Kadia dhe Jordan Misja

Fshati Vajzë i Labërisë trime mikpriti sot ceremoninë përkujtimore të nderimit të 3 heronjve të Luftës Antifashiste Nacional-Çlirimtare Perlat Rexhepi, Branko Kadia dhe Jordan Misja.

Tre dëshmorët ishin në lule të rinisë kur dora gjakatare e pushtuesit ia ndërpreu atë barbarisht, si sot 80 vite më parë, më 22 qershor 1942.

Në mëngjesin e 22 qershorit 1942, qindra forca pushtuese rrethuan shtëpinë e Jordan Misjes në Shkodër.

Me anën e kryeplakut që bashkëpunonte me fashistët, këtyre partizanëve trima iu kërkua të dorëzoheshin. Por përgjigja e tyre e përsëritur ishte “luftëtarët e lirisë nuk dorëzohen”.

Shpërtheu beteja e ashpër dhe qëndrimi heroik dhe i pashoq i 3 djemve-burra bëri bujë jo vetëm në Shkodër, por në mbarë Shqipërinë.

Sakrifica e tyre frymëzoi mijëra të tjerë të rinj të cilët iu bashkuan luftës dhe e shkruan historinë e saj me gërma të arta.

I lavdishëm qoftë kujtimi i tyre! Nderim për birin trim të Vajzës, Perlat Rexhepin dhe shokët e tij të shkodranë të armëve, Branko Kadinë dhe Jordan Misjen.

Mirënjohje për organizatën e dëshmorëve dhe veteranëve të LANÇ-it dhe shoqatën “Labëria”, dega Vlorë për organizimin e ceremonisë së sotme. Falenderime shoqatës së dëshmorëve të LANÇ-it nga Shkodra të cilën e nderuan këtë aktivitet me praninë e tyre.

Pas ceremonisë, miqtë nga Shkodra vizituan parkun arkeologjik të Amantias.

I përjetshëm qoftë kujtimi i “3 heronjve të Shkodrës” dhe i gjithë atyre që dhanë jetën për lirinë e Shqipërisë!

I paharruar do të mbetet përjetësisht në kujtesën e pjesëmarrësve në LANÇ dhe të gjithë popullit shqiptar data 22 Qershor 1942, ku u zhvillua epopeja heroike në Fushë-Firej të Shkodrës dhe ku ranë heroikisht kundër forcave fashiste 3 trimat e pamposhtur!

Në këtë 80 vjetor , një falenderim shkon për organizatën e dëshmorëve dhe veteranëve të LANÇ-it dhe shoqatën “Labëria”, dega Vlorë e cila me mbështetjen e Bashkisë Selenicë organizuan ceremoninë e sotme në fshatin Vajzë ku nderuan me pjesëmarrjen e tyre dhe shoqata e deshmorve LANC Shkodër. I përjetshëm qoftë kujtimi i tyre!

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close