Lajme

Në Ditën e Dëshmorëve, nderohet ish-majori, ”Ilir Ngresi” një prej shesheve në Vlorë merr emrin e tij

Një prej shesheve përgjatë bulevardit “Ismail Qemali” në Vlorë, nga sot do të quhet sheshi “Ilir Ngresi” në ndër të majorit të rënë në krye të detyrës në 30 Dhjetor të vitit 2000.

Ngresi ka mbajtur detyrat e shefit të krimeve në komisariatin e policisë së Beratit dhe shefit të komisariarit të Delvinës.

Ai u ekzekutua pranë banesës së tij pikërisht në sheshin që do të mbajë emrin e tij. Në ceremoninë e rastit përveç familjarëve dhe kolegëve të Ilir Ngresit ishte edhe kryebashkiaku i Vlorës, Dritan Leli. Vlora numëron 15 oficerë të policisë të rënë në detyrë gjatë viteve të gjata të tranzicionit.

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close