Lajme

Në prezantimin e projektit Solis nga komuna e finikaisë

Ditën e martë, 14 dhjetor, në mjediset e shtetit Frozo në Janinë, Universiteti i Janinës mbajti një konferencë shtypi për të prezantuar publikun e gjerë projektin SOLIS.

Në konferencën për shtyp morën pjesë autoritetet rajonale të rajonit të Epirit, si dhe partnerët e këtij projekti, të cilët patën mundësinë të prezantojnë para mediave aktivitetet që zhvillohen në kuadër të projektit SOLIS. Bashkia e Phoenix si partner në këtë projekt strategjik për energjinë e rinovueshme përfaqësohet nga kryetari Christo Kitsso, i cili si partner i dytë në projekt prezantoi bashkinë e Phoeniksit dhe aktivitetet e zbatuara në kontekst t i projektit SOLIS. Njëkohësisht edhe ai patën mundësinë të shkëmbejnë dhurata simbolike me organizatorët.

Universiteti i Janinës, si organizator i aktivitetit dhe si partneri i tretë në projekt, përfaqësohet nga nënkancelarja znj. Mina Paschopoulos dhe Presidentja e Departamentit të Edukimit të Kopshtit dhe Menaxheri Shkencor i projektin, znj. Kateri në Placitsi. Bashkia e Prevezës, si partneri i parë në projekt, përfaqësohet nga kryebashkiaku Nikos Georgakako.

Të ftuar specialë ishin nënguvernatori rajonal i Epirit, z. Odiseu Potsis, drejtori i Arsimit të Epirit z. Kostas Kambourakis, si dhe zyrtarë të tjerë të bashkisë së Jannitos, Universitetit, z. a. Të gjithë pjesëmarrësit theksuan rëndësinë e implementimit të projekteve të tilla, të cilat kanë për qëllim theksimin e mënyrave inovative të energjisë së rinovueshme

Pas përfundimit të konferencës për shtyp, partnerët zhvilluan takimin e tretë teknik të projektit ku diskutuan ecurinë e projektit, aktivitetet e zbatuara dhe hapat e mëtejshëm që do të ndërmerren për realizimin me sukses të projektit Y.

Bashkia e Finiqit si partnere në këtë projekt strategjik për energjinë e ripërtëritshme është përfaqësuar nga Kryetari z. Kristo Kiço, I cili në cilësinë e partnerit të dytë në projekt, ka prezantuar bashkinë e Finiqit si dhe aktivitetet të cilat po implementohen në kuadër të projektit SOLIS. #Auleda

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
%d bloggers like this: