Lajme

Në Shqipëri nuk i përmendej emri, si jepeshin lajmet në kohën e diktaturës

Ishin të rralla lajmet për tráik d ròge në TVSH përpara viteve “90, ndërkohë që për vetë Shqipërinë duke se ky ka qenë një togfjalësh i ndaluar. Por në lajme kanë qenë paksa më dorëlëshuar sa i takon lajmeve nga bota, njësoj si në kronikën e dhënë në videon e mëposhtme.

Bëhet fjalë për një kronikë lajmesh nga një edicion i shtatorit 1989 i sjellë online nga italiani Roberto Varrone që ndodhej në atë kohë në vendin tonë për një vizitë kulturore, ndër të paktat që mund të bëhej në vendin tonë. Edhe lajmi për t ráikun e d rògës ka d oza politike pasi në fillim jepeshin përpjekjet e Kolumbisë për të luftuar fenomenin dhe më pas vazhdohet me pjesën për “t ráikantët kalabrezë me origjinë italiane dhe mafiozët amerikanë”. Për më shumë ndiqni videon:

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close