Lajme

Nga sot rinis aktiviteti i transportit ajror dhe ai detar, çfarë duhet të keni parasysh

Rinis sot aktiviteti i transportit ajror dhe detar.  Dje ministria e Infrastrukturës dhe Energjisë njoftoi dhe rifillimin e transporti detar po në të njëjtën datë.

Si behet rezervimi per lundrimet-  Rezervimi i lundrimeve për dhe nga portet e Shqipërisë do të jetë përgjegjësi e shoqërive të transportit ndërkombëtar. Gjithashtu ato duhet të bëjnë dhe informimin e pasagjerëve mbi rregulla të kufizimit në porte si dhe masat shëndetësore në destinacionin ku do të mbërrijnë.

I gjithë ky proces ka në fokus garantimin e sigurisë së shëndetit të pasagjerëve, duke përmbushur të gjitha protokollet e sigurisë të miratuara nga Ministria e Shëndetësisë, bazuar në udhëzimet e organizmave ndërkombëtare.

Për monitorimin e zbatimit të të gjitha masave si dhe planin e zbatimit të parashikuara në Protokollin e Operimit të Transportit Detar do të merret Drejtoria e Përgjithshme Detare.

Gjithashtu në bashkëpunim me Ministrinë e Infrastrukturës dhe Energjisë do të punojnë për të garantuar lundrime të sigurta pa cënuar shëndetin e pasagjerëve.

Fluturimet- Duke nisur nga sot skedulat e miratuara për Sezonin e Verës 2020, do të jenë aktive dhe duke filluar po nga kjo e hënë shoqëritë ajrore që synojnë të operojnë për dhe nga Aeroporti Ndërkombëtar i Tiranës do të marrin masat e nevojshme për rifillimin e operimeve.

Kujdes: -Përpara rezervimit të një fluturimi, Shoqëritë Ajrore duhet të informojnë pasagjerët dhe pasagjerët duhet të njihen me:
– kufizimet e mundshme për nisjet nga Shqipëria, të cilat janë në fuqi në aeroportin e destinacionit të synuar;
– kushtet dhe dokumentacionin e kërkuar nga shteti i destinacionit, për udhëtarët që mbërrijnë pas nisjes nga Shqipëria;
– kërkesat që përcaktohen në Protokollin e Operimit të Transportit Ajror në vendin tonë, si dhe për rregullat e kujdesit dhe sigurisë së shëndetit në aeroportin e destinacionit.

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close