KurioziteteLajme

Ngrohja globale, 90% të nxehtësisë e sjell në oqean

Universiteti i Lids në Mbretërinë e Bashkuar, pas një studimi mbi ritmin e shkrirjes së akullnajave, tregon se në 30 vitet e fundit toka ka humbur miliarda tonelata akull, e përafërt me një shtresë akulli prej 100 metra trashësi, e cila do të mbulonte sipërfaqen e Mbretërisë së Bashkuar.

Ekspertët e klimës rikujtojnë Kombet e Bashkuara mbi përmbushjen e objektivit të Marreveshjes së Parisit për ngrohjen globale. Sipas ekspertëve, nëse shkrirja do të vijojë me këto ritme, toka në 2 dekadat e fundit do të humbasë disa ishuj të Atlantikut dhe Paqësorit si edhe kilometra të tëra nga brigjet detare. /A2CNN

Trego më shumë

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close