Lajme

Një numër i vogël studentësh të interesuar për t’u vaksinuar në universitetin “Ismail Qemali” në Vlorë

Fushata e vaksinimit masiv për studentët në universitetin “Ismail Qemali” në Vlorë ka parë një numër të vogël studentësh të interesuar. Sipas autoritetve shëndetësore lajmërimi i studentëve êshtë bërë vetëm nëpërmjet mediave, ndërsa pritet që në vijim interesi tĕ shtohet për shkak të përafrimit të nisjes së vitit akademik.

Agron Bashllari shefi i epidemiologjisë thotë se “Studentët që vijnë për rregjistrim apo edhe konsultim edhe gjatē kēsaj jave që nuk ka nisur mësimi mund të përfitojnë për ti vaksinuar. Me qëllim që të kapim vendimin e ministrisë pasi siç e dini asnjē student asnjë pedagog nuk duhet të jetë i pavaksinuar në auditore ose duhet të paraqesin testin. Sakaq paralelisht do të vijojë kontrolli i vaksinimit të pedagogëve, dhe mësuesve, kontrolle në të gjitha institucionet arsimore.

Nëse do të ketë raste të pavaksinimit do të nisi marrja e masave tha shefi i epidemiologjisë, i cili shpjegoi edhe si do procedohet. “Të paraqesi dokumentin e vaksinimit të shkarkuar nga e albania, ata që nuk duan të vaksinohen do të paraqesin cdo javë testin molekular pcr e i cili nuk do të ofrohet në institucionet shëndetësore publike, ndërsa për një javë universitetet do të jenë në dispozicion të studenteve edhe për vaksinimin, nuk dihet nëse doza e dytë e vaksinës do të kryhet sèrisht nē institucion apo në qendrat shëndetësore.

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close