Lajme

Njëri i mori 18 mijë, tjetri 22 mijë, dikush 30 mijë euro – pagat në Ministrinë e Infrastrukturës

Vite ve të fundit, Ministria e Infrastrukturës ka paguar vlera të larta të shtesave financiare për zyrtarët e saj.Baza ligjore është e kontestueshme. Pagesat janë bërë bazuar në një vendim të vitit 2014, porse legjitimiteti i këtij vendimi, siç ka mësuar KTV, është duke u hetuar nga dy institucione.

Ramë Qupeva ka pasur pagë shtesë në vlerë të 800 eurove në muaj. Qupeva është drejtor i Departamentit të Infrastrukturës Rrugore. Për pjesëmarrjen në mbikëqyrjen e projektit të Autostradës Prishtinë – Hani i Elezit, ai është paguar më shumë se 30 mijë euro. Anëtari tjetër i Njësisë për Zbatimin e Projektit të Autostradës Prishtinë – Hani i Elezit është Lahudin Myrtaj. Në dokumente thuhet se Myrtaj ka marrë pagë të dytë në vlerë të 400 eurove. Gjithsej, për mbikëqyrjen e këtij projekti është paguar mbi 18 mijë euro. 600 euro në muaj ka marrë Besnik Hajdari, një tjetër zyrtar i Ministrisë së Infrastrukturës. Gjithsej për pjesëmarrje në komision për këtë projekt ai është paguar me shumë se 22 mijë euro.

Eset Berisha, këshilltar i ish-ministrit Pal Lekaj, vetëm në 9 muaj të vitit 2019, sipas dokumentit, ka marrë 4900 euro shtesë, kurse gjithsej 16000 euro. Dy zyrtarët Milaim Ahmetaj dhe Ismet Hoxha po ashtu janë paguar për të njëjtin projekt. Totali i pagesës për ta është 9600, respektivisht 13 mijë euro. Televizioni ka provuar të kontaktojë me këta zyrtarë. Në zyrat e tyre nuk është lajmëruar askush. I vetmi që është deklaruar është Lahudin Myrtaj.Sekretari i Ministrisë së Infrastrukturës dhe Ambientit, Izedin Bytyqi, i cili ka marrë detyrën ditë më parë, ka thënë se tashmë këto pagesa janë ndërprerë.

“Meqenëse pagesat për të cilat po interesoheni janë kryer në një periudhë të mëhershme para emërimit tim si sekretar i përgjithshëm në Ministrinë e Infrastrukturës dhe Ambientit, unë nuk i kam informatat e plota rreth arsyeshmërisë se këtyre pagesave, megjithatë, duke pasur parasysh se këto pagesa janë kontestuar nga Thesari i Ministrisë së Financave dhe gjithashtu janë ngritur si çështje nga Zyra Kombëtare e Auditimit, këto pagesa janë ndërprerë deri në sqarimin e plotë të ligjshmërisë se këtyre pagesave”, ka thënë Bytyqi. Televizioni ka mësuar se përveç në këtë projekt, viteve të fundit, edhe të tjerë zyrtarë të MI-së janë paguar me paga shtesë.

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close