LajmeTurizëm

Nuk është në jug të Francës a në veri të Italisë, por buzë liqenit të Shkodrës, në Shirokë

Pas qendrës së Shirokës, është transformuar edhe shëtitorja përgjatë vijës liqenore nga Shiroka, deri në Zogaj. Duke përcjellë pamje nga kjo shëtitore, kryeministri Rama u shpreh se ato nuk vijnë nga Franca apo Italia, por nga Shiroka e Shkodrës. “Nuk është në jug të Francës a në veri të Italisë, po buzë liqenit të Shkodrës, në Shirokë. Gur gur bëhet mur. Shqipëria që duam”, u shpreh Rama.

Projekti përfshiu një ndërhyrjeje tërësore, me rindërtimin e rrugës e të infrastrukturës së ujësjellës kanalizimeve, si edhe ndërtimin e “Lungolagos”, shëtitores përgjatë vijës liqenore nga Shiroka, deri në Zogaj. Pas punimeve në kanalizimet nëntokësore, sheshi është veshur me gurë e dru, gurët të ndërthurura me motive tracionale shqiptare si dhe është vendosur ndriçimi, gjelbërimi dhe sinjalistika përkatëse. Qendra ka një imazh ndryshe, ku nga pamjet duken që nuk mungojnë edhe elementët artistikë që lidhen me peshkimin, traditën e zonës, apo sheshet e qëndrimit.

“Rilindja Urbane” ka prekur shumë qytete duke i transformuar rrënjësisht, e duke i kthyer në atraksione turistike si dhe duke krijuar një impakt pozitiv në ekonominë e vendit. Shiroka është emri i një fshati, sot lagje e qytetit të Shkodrës, në bregun jugperëndimor të liqenit të Shkodrës.

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close