Lajme

“Nuk janë fare bindëse”, zhdukja e biznesmenit Pecorelli, mediat italiane kritika të forta policisë shqiptare

Vazhdon të jetë e pranishme në lajmet e medieve italiane historia e biznesmenit Davide Pecorelli, i zhdukur në Shqipëri, ndërkohë që së fundi është kritikuar dhe puna e policisë shqiptare.

Babai i katër fëmijëve u zhduk në një rrugë në Pukë, një zonë e thellë malore e Shqipërisë. Ai kishte ardhur për të bërë biznes në Shqipëri, ndërkohë që në Itali kishte pasur vështirësi së fundmi. Autoritetet italiane kanë marrë në pyetje partneren e tij shqiptare, me të cilën biznesmeni ka një fëmijë.

Ndërsa në Itali po hetohet për vrasje, në Shqipëri pritet të bëhen analizat e ADN-së të mbetjeve të gjetura në makinën e djegur në Pukë. Sipas UmbriaDomani, në Shqipëri është dërguar një kampion ADN-je i vëllait të biznesmenit për të bërë krahasimin. Megjithatë, edhe kjo gazetë italiane ka rezerva për punën e policisë shqiptare. Ajo është kritikuar për vonesën në mbikëqyrjen e vendit të ngjarjes.

Ka akoma shumë pyetje që presin përgjigje, si dhe shumë gjëra që policia shqiptare i ka lënë anash. Si është e mundur që telefoni dhe ora e Davide u gjetën pa dëmtime të veçanta, ndërkohë që makina u shkrumbua plotësisht? Për hetuesit shqiptarë, zjarri ka qenë aksidental, por kjo nuk shpjegon shkakun e zjarrit. Tezat e hetuesve vendas nuk janë aspak bindëse, ka ende shumë pyetje për zhdukjen e Davide, që është gjithmonë e më shumë një mister që nuk bind familjarët e tij,” shkruan gazeta italiane.

Trego më shumë

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close