fbpx
Lajme

“Nxorën Dritan Dajtin për ‘vizitë mjekësore’ në Bllok” – Furtunë shkarkimesh në burgun e Peqinit

Ministria e Drejtësisë shkarkon nga detyra drejtorin e burgut të Peqinit, drejtorin e Policisë në Burgje, si dhe disa zyrtarë të tjerë, pasi nxorrë nga qelia drejt ish-Bllokut, Dritan Dajtin. Shkak ishte një vizitë që Dajti do bënte në një klinikë private, por rezulton se nuk janë respektuar procedurat.

Reagimi

  1. Drejtorin e IEVP-së Peqin, z. Emin Shpata për shkelje të rëndë.
  2. Lirimin nga detyra të Drejtorit të Policisë së Burgjeve, z. Bardhyl Kaçorri për shkelje të rëndë.
  3. Largim nga puna të mjekut të IEVP Peqin, z. Andi Andoni.
  4. Lirim nga detyra të shefit të Forcave Operacionale në Drejtorinë e Përgjithshme të Burgjeve, z. Ferit Mici.
  5. Vërejtje me paralajmërim për mjeken e DPB znj. Ermira Qirinxhi.
  6. Vërejtje me paralajmërim për inspektorin e IEVP Peqin, z. Mefat Shehu.Në deklartën për media të Ministrisë thuhet se pas publikimit të kësaj ngjarjeje në media janë ngritur dy gupe punëpër hetimin e çështjes.Shërbimi i Kontrollit të Brendshëm në Burgje dhe Drejtoria e Përgjithshme e Burgjeve me strukturat e saj të posaçme, që kanë hetuar dhe verifikuar të gjitha veprimet e kryera kanë arritur në të njëjtat rezultate duke konstatuar se strukturat drejtuese dhe të kujdesit shëndetësor në IEVP-në Peqin, si dhe strukturat shëndetësore e policore në Drejtorinë e Përgjithshme të Burgjeve, nuk kanë ndjekur procedurat ligjore dhe rregulloret e brendshme për vlerësimin e kërkesës së të dënuarit për kontrolle mjekësore jashtë institucionit të burgjeve.

Trego më shumë

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button