Lajme

OBSH: Duhet të jemi të përgatitur nëse shpërthejnë pandemi të reja

Drejtori i Përgjithshëm i OBSH-së, Tentros Antanom Gkempreesous i ka bërë thirrje liderëve botërorë që të mësojnë nga pandemia aktuale dhe të përgatiten për të ardhmen. “Ne duhet të jemi të përgatitur për të ardhmen në rast se do të na shfaqet një virus i ri”, u shpreh ai.

Në një takim me ministrat e shëndetësisë dhe të financave, Gkempreesous theksoi se duhet të sigurohen më shumë financime dhe të krijohet një mekanizëm i ri që të garantojë një reagim të shpejtë në rast se në të ardhmen do të shpërthejnë pandemi të reja.

‘Në duhet të jemi në gjendje të përgjigjemi përballe çdo lloj situate’, ka thënë ai. Ai gjithashtu u bëri thirrje vendeve anëtare të G20 që të mbështesin krijimin e një këshilli Financimi të Kërcënimeve Shëndetësore dhe përfundimin e një marrëveshje.

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
%d bloggers like this: