Lajme

Pamje të rralla: Si zhvillohej jeta në Kosovë në vitin 1965

Një video e rrallë tregon se si zhvillohej jeta në Kosovë para 56 vjetëve. Jeta e përditshme, puna, loja e dasma, shihen në këtë video të vitit 1965, e cila tregon menyrën dhe kushtet e rënda të kosovarëve në atë kohë.

Në pamje shihet jeta që bëhej në atë kohë në qytet dhe fshatra, deri tek mihjet e KEK-ut, ndërsa Kosova ishte vendi më i diksriminuar nga të gjitha shtetet në ish-Jugosllavi. Pamjet janë xhiruar nga gazetari gjerman Karl Günter dhe mund t’i shihni në videon më poshtë.

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
%d bloggers like this: