Lajme

Pasaporta e Shqipërisë e 43 në botë për nga fuqia

Emiratet e Bashkuara Arabe janë vendi me pasaportën më të fuqishme në botë. Sipas Indeksit të Pasaportave, poseduesit e pasaportës së Emirateve mund të udhëtojnë në 167 vende të botës pa viza paraprake.

Sipas këtij indeksi, Singapori dhe Gjermania ndajnë vendin e dytë, Danimarka të tretin.

Indeksi i Pasaportave rendit pasaportat e 193 vendeve anëtare të Kombeve të Bashkuara dhe gjashtë territoreve shtesë.

Nga vendet e Ballkanit, Shqipëria zë vendin 43, Kosova 82, Shqipëria , Bosnja e Hercegovina 41, Mali i Zi 38, Maqedonia 37 dhe Serbia 32.

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close