fbpx
Lajme

“Personalisht e përfshirë në ekze kutime”/ Vde kja e Nexhmije Hoxhës bën bujë në mediet e huaja, ja çfarë shkruajnë

Lajmi për vd ekjen e Nexhmije Hoxhës, gruas së diktatorit Enver Hoxha është raportuar edhe në mediet e huaja.

“Nexhmije Hoxha, e veja e diktatorit të Shqipërisë, vd es në moshën 99-vjeçare”, ky është titulli i “The Guardian”. Nga media prestigjoze shkruhet se Nexhmije Hoxha drejtoi propagandën e ish-diktatorit.”Gruaja e tij vd iq në shtëpinë e saj, e rrethuar nga libra dhe foto të burrit të saj, fëmijëve dhe nipërve dhe mbesave që ajo kishte marrë me vete kur u dëb ua nga vila e tyree epokës komuniste.

Ajo drejtoi makinën e tij të propagandës, një institut të Marksizmit dhe Leninizmit dhe Frontin Demokratik – një organizatë ombrellë që shërbeu si një mjet i kontrollit të Partisë Komuniste.”, shkruan Thë Guardian.

“Vdes Nexhmije Hoxham gruaja e diktatorit shqiptar”, ky është titulli i “The Washingon Post”. “Në 1991 ajo u bu rgos dhe në 1993 u dë nua me 11 vjet bu rg për korrupsion dhe ab uzim të parave publike. Ajo u la e lirë katër vjet më vonë pas një amnistie.”,shkruhet për të nga kjo medie

Për vd ekjen e saj ka shkruar edhe France.24.”E veja e ish-diktatorit komunist të Shqipërisë, Enver Hoxha, ka qenë personalisht e përfshirë në ekz ekutime dhe dë bime gjatë regjimit”, shkruan “France 24”.

Një ditë më parë ndërroi jetë e veja e ish-diktatorit Enver Hoxha, Nexhmija. Ajo ndërroi jetë në moshën 99-vjeçare në banesën e saj në Laprakë. Lajmi është konfirmuar nga një prej djemve të saj, Iliri. Përcjella e saj për në banesën e fundit do të bëhet ditën e nesërme në orën 12, ndërsa eshtrat e saj do të vendosen pranë atyre të bashkëshortit të saj në va rrezat e Sharrës.

Trego më shumë

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button