Lajme

“Pikë shumice me armë”, policia shemb murin dhe përballet me depon e fshehur

Policia e Tiranës ka zbuluar një tjetër arsenal të madh a rmësh në kryeqytet. Mësohet se depoja me a rmë të llojeve të ndryshme i përket shtetasit Sokol Xhura. Kontrolli në ambientin e Xhurës është zhvilluar me kërkesë të SPAK, në kuadër të operacionit të zhvilluar në muajin mars, ku u shkatërruan 18 baza k riminale, me a rmë të rënda, dhe u ar restuan anëtarët e një grupi të strukturuar kriminal.

Njoftimi i SPAK: Prokuroria e Posaçme kundër Korrupsionit dhe Krimit të Organizuar Tiranë, me datë 03.03.2021 ka regjistruar procedimin penal nr.52 për v eprat p enale te “V rasjes me paramendim”, e kryer për interes, në bashkëpunim në formën e ”Grupit të strukturuar k riminal”,

“Shkatërrimi i pronës me eksploziv” si dhe “Mbajtjes pa leje dhe prodhimit të a rmeve, a rmeve sh përthyese dhe m unicionit”, ”Grupit të strukturuar kr iminal” vepra p enale te parashikuara nga nenet 78/2, 22, 152, 278, 28/4, 333/a dhe 334/1 te Kodit Penal, në ngarkim të personave nën hetim Gj.Cukali, E. Jamaku dhe E. Jamaku.

Pas hetimeve të mëtejshme, janë kryer kontrolle dhe ndaluar dhe arrestuar një numër personash për veprat p enale të “Trafikimi i armëve dhe municionit”, kryer në bashkëpunim në kuadër të ”Grupit të strukturuar k riminal’, ”Prodhimi dhe mbajtjes së a rmëve, a rmëve sh përthyese dhe mu nicionit” dhe ”K anosja”, etj, të parashikuar nga nenet 278/a, 28/4, 333/a, 334/1, 278 dhe 84 të K.Penal.

Ky h etim ndiqet në dinamikë me policinë gjyqësore të Drejtorisë Vendore të Policisë Tiranë.

Në datë 09.04.2021, nga ana e prokurorisë së posaçme, është kërkuar Gjykatës së Posaçme te Shkalles se Pare për K orrupsionin dhe K rimin te Organizuar, lejimi i kontrollit të ambienteve të të h etuarit në këtë procedim, shtetasit Sokol Xhura, i biri i Ismail-it dhe i Zeliha, i datëlindjes 16.03.1978.

Mëngjesin e ditës së sotme, nga ana e policisë gjyqësore të Drejtorisë Vendore të Policisë Tiranë, është realizuar kontrolli i këtyre ambienteve, në rrugën Xhanfize Keko, ish-ndërmarrja artistike “Migjeni”, pranë ish-oxhakut të kësaj ndërmarrje, në një ambient të izoluar plotësisht me mur.

Policia gjyqësore, pasi ka realizuar rr ëzimin e murit, ka zbuluar depon e fshehur, ku janë gjetur një arsenal mjaft i madh, a rmesh të llojeve të ndryshme, kalibrave të ndryshëm, m unicione l uftarake, l ëndë p lasëse të ndryshme, a rmë të kalibrave të ndryshëm me dylbi, etj.

Nga ana e policisë gjyqësore është duke vazhduar dokumentimi me hollësi, i kësaj veprimtarie. Për hollësi të mëtejshme, do të vijojë një komunikatë e detajuar nga ana e Drejtorisë Vendore të Policisë Tiranë.

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
%d bloggers like this: