Lajme

“Po bëhet masakër e madhe”, banorët e Burxullës sërish në protestë: Na jepni një sqarim mbi këto paligjshmëri

Për të disatën herë rradhazi banorët e Burxullës kanë dalë sërish në protestë. Ashtu siç kemi raportuar edhe me herët a po protestojnë prej 6 muajsh ndërsa për mediat kanë thënë se nuk ka transparencë sa i takon projektit, që shemb banesat e tyre.

Për këto të fundit ata kërkojnë dëmshpërblim me vlerën e tregut. Më herët banorët kanë thënë se askush nuk është interesuar për ta teksa kanë ngritur pikëpyetje mbi projektin.

Banori: E ka përcaktuar qartë që të gjithë ndërtimet informale deri në 2006 duhet të legalizohen. Deri në 2022-shin, nuk ka pasur asnjë projekt për këtë zonë. Sot del projekti dhe thotë; nuk certifikohen pronat dhe banesat. S’kemi asnjë lloj përgjigje, asnjë informacion dhe nuk kemi asnjë projekt të rrugës. Nuk i jepet asnjë zgjidhje atij ngërçi. Kjo rrugë në këtë njësi është e vështirë që të zhvillohet, pasi nuk i jepet akses banorëve për rrugë dytësore, as për mbikalime apo nënkalime, apo se si linjat e interkonjeksionit janë për t’u lëvizur. Institucionet nuk janë në gjendje të japin përgjigje, dhe këtu po bëhet masakër e madhe. Na jepni një sqarim mbi këto paligjshmëri. Projekti është bërë në Itali me google, pa i ditur terreni mirë. Asnjë lloj përgjigjë asnjë llojë informacioni. Njësia administrative në Burxuullë kërkon një përgjigje, ky ka qenë projekti më i keq i mundshëm. Sot e la vendimi për rrugën e aroportit. Shteti e ka bërë qëlimisht këtë. Në kërkojmë të drejtat tona. I bejmë thirrje institucioneve.

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close