fbpx
Lajme

Policët e burgjeve kërkojnë pagat, paralajmërojnë protesta

Sindikata e shërbimeve policore të Shqipërisë paralajmëron nisjen e protestave pasi nuk janë plotësuar kërkesave për rritjen e pagave në policinë e burgjeve. Sipas kreut te Sindikatës, pavarësisht apelit të vazhdueshëm ndaj qeverisë, nuk është marrë asnjë hap ndonëse rritja e pagës është miratuar me VKM.

Sindikata e shërbimeve policore të Shqipërisë ka paralajmëruar nisjen e protestave në të gjithë vendin pasi nuk janë përmbushur kërkesat e për rritjen e pagave sipas gradave në policinë e burgjeve. Kreu i Sindikatës, Valentin Macaj, nga Korça deklaron për mediat se nga dalja e vendimit të Këshillit të Ministrave për rritje e pagës ka një mungesë dialogu ndaj janë të detyruar të nisin protesta.

“Vendosmëria jonë për të nisur protestat me punonjësit e sistemit penitenciar shqiptar nga veriu në jug do të jetë e fortë, e shpejtë, e guximshme, derisa të realizohen kërkesat e punonjësve të policisë”. Sipas Macajt, situata e vështirë e punës dhe plotësimi i vendeve vakante në policinë e burgjeve janë një tjetër pikë ku qeveria duhet të marrë masa. “Plotësimin e organikës pasi mungojnë mbi 180 punonjës, pagesën korrekte të punonjësve të policisë, dhënien e trajtimit ushqimor.” Sindikata e shërbimeve policore në datën 25 shtator i ka dërguar një letër kryeministrit Rama ku listoheshin problemet më akute që shqetësojnë këtë sindikatë dhe punonjësit e policisë së burgj

Trego më shumë

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button