Lajme

Policia Rrugore në Tiranë: 65 patenta të pezulluara dhe qindra gjoba

Rrugorët e kryeqytetit kanë vijuar përgjatë një jave, kontrollet e shtuara në funksion të parandalimit të aksidenteve rrugore dhe zbatimin e Planit Operacional “Roadpol” janar 2021, për kontrollin e zbatimit të legjislacionit rrugor nga drejtuesit e mjeteve të transportit publik.

Njoftimi Policia e Tiranës deklaron se në funksion të kontrolleve policore parandaluese janë arritur këto rezultate:

10 drejtues mjetesh të arrestuar në kushtet e flagrancës, nga të cilët 8 për drejtim mjeti në gjendje të dehur dhe 2 të papajisur me leje drejtimi; 65 leje drejtimi të pezulluara, nga të cilat 40 për shpejtësi mbi normat e lejuara, 15 për drejtim mjeti nën efektin e alkoolit dhe 10 për shkelje të tjera të rregullave të qarkullimit rrugor; 26 automjete të ndëshkuara për mosrregullim shpejtësie në qendrat e banuara dhe gara shpejtësie; 67 automjete të ndëshkuara për shkelje të sinjalizimit rrugor të ndritshëm (semafor);
57 drejtues mjetesh të proceduar për përdorim të aparatit celular gjatë drejtimit të mjeteve;
63 drejtues mjetesh të proceduar për mosdhënie përparësie këmbësorëve; 1670 masa administrative për qëndrime dhe pushime në shkelje të rregullave të qarkullimit; 145 drejtues mjetesh të proceduar për mospërdorim të rripit të sigurisë dhe sistemeve të fiksimit; 172 drejtues mjetesh të proceduar për parakalime të gabuara; 23 masa të ndryshme administrative për shkelje dhe mangësi në dokumentacion nga drejtues të mjeteve të transportit publik; 31 automjete me targa regjistrimi të shteteve të tjera, të shoqëruara në Komisariat, për llogari të strukturave të tjera policore, një nga cilët ka rezultuar automjet i vjedhur.

Policia Rrugore e Tiranës, nisur edhe nga kushtet atmosferike të renduara, apelon për KUJDES maksimal nga të gjithë përdoruesit e rrugës, me qëllim parandalimin e aksidenteve rrugore, si dhe kërkon adresimin në kohë të çdo shqetësimi apo anomalie që cenon sigurinë në rrugë.

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close