Lajme

Prifti italian vjedh 100 mijë euro nga fondet e kishës

Një prift karizmatik italian është arrestuar sot për vjedhjen e më shumë se 100 000 euro të fondeve të Kishës për të paguar për d roga dhe f esta h omos eksualësh në shtëpinë e tij. Padre Francesco Spagnesi, 40 vjeç nga Prato pranë Firences, është vendosur në a rrest shtëpie, i d yshuar për v jedhjen.

Policia është tashmë duke marrë në pyetje qindra njerëz që besohet se kanë marrë pjesë në orgjitë e tij të ngarkuara me droga, në dy vitet e fundit. Festat e tij përfshinin zakonisht priftin, bashkëjetuesin e tij shpërndarës dr ogash, si dhe një tjetër person që kishin njohur në rrjetet h omoseksuale online, thanë detektivët.

Por në raste të veçanta festat e përjavshme të s eksit përfshin grupe shumë më të mëdha, prej deri 20 apo 30 pjesëmarrësish. H etimet mbi Spagnesi nisën pas zbulimit se shoku i tij i banesës kishte sjellë nga Holanda një litër substance GHB, e njohur ndryshe si d roga e përd hunimit, e cila përdoret për t’u hedhur në pije e për të bërë fizikisht të paafta v iktimat e s ulmeve s eksuale.

Kontrollet e policisë zbuluan se d roga po përshtatej për tymosur në llullë. Gjithashtu muajt e fundit u zbulua se rreth 100 000 euro ishin tërhequr nga bankat e kishës, të cilat policia dyshon se u përdorën nga Spagnesi për të blerë d roga. The Times, raporton se prifti ishte një mbledhës i suksesshëm donacionesh nga besimtarët e pasur.

Ai fillimisht pretendonte se paratë që mungonin kishin shkuar për famljet në nevojë por më vonë pranoi se vuante nga varësia prej d rogave.Mediat vendase thonë se kisha ka nisur veprim ligjor për rimarrjen e fondeve të humbura pas arrestit të Spagnesi. Prifti ishte pranuar në detyrë në 2007 dhe ngritur në përgjegjesi në 2009.

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
%d bloggers like this: