fbpx
Lajme

Projekti i jetës, të fotografosh New Yorkun për 30 vite çdo 30 sekonda (VIDEO)

Joseph DiGiovanna do të fotografojë New Yorkun për 30 vite rresht, çdo 30 sekonda.  Ai fillimisht ka kërkuar një apartament, ku gjëja më e rëndësishme për të ishte pamja.

“Unë u transferova në këtë qytet rreth 10 vjet më parë, dhe kam pritur me durim tre vjet për të gjetur apartamentin e përsosur me pamje të përsosur. Dhe kur doli në treg, për fat të mirë ishte i përballueshëm dhe e bleva menjëherë, ” tha ai në një intervistë telefonike për CNN.

Fotografi do ta vazhdojë këtë për 30 vite dhe do ta shëndrrojë në projektin e tij të jetës.

Foto nga  projekti

Ai deri tani ka 4,200,000 foto dhe në ditë ai shkrep 2.880 imazhe.

Kamera është montuar në një raft dhe kontrollohet nga një Arudino, një mikrokompjuter i vogël i programueshëm. Fotografitë transferohen përmes një kablloje në një kompjuter që drejton programin. Më pas të dhënat ruhen, në fund të çdo dite në dy disqe të veçantë.

Ajo shkrep vetë, që është bukuria e saj. Unë ndërtova raftin nga çeliku, dhe është montuar  në pjesën e sipërme të dritares. Kur njerëzit vijnë, ata as nuk e vënë re“, thotë fotografi.

Së fundmi ai i ka publikuar fotot në rrjetin e tij dhe po bëjnë xhiron e botës.

Trego më shumë

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button