Lajme

Punëtorët e incineratorit të Fierit dalin sërish në protestë, rreth katër muaj pa marrë rrogat

Rreth 20 punonjës të Incineratorit të Fierit ditën e sotme janë ngritur në protestë pasi kanë katër muaj që nuk kanë marrë rrogat. Punëtorët kanë bllokuar hyrjen e Incineratorit dhe nuk lejojnë kalimin e automjeteve të rënda të mbushura me mbetje urbane.

Kjo nuk është hera e parë që punonjësit e këtij incineratori protestojnë për pagat. Më 30 prill, rreth 30 punonjës protestuan për të njëjtën kauzë.

Inceneratori është sekuestruar nga SPAK dhe është vendosur një administrator nga shteti. Prej disa muaj SPAK ka nisur hetimet për kompanitë që fituan koncesionet e inceneratorëve në vend.

Të arrestuar dhe në hetim për impiantin e mbetjeve në Fier janë ish-ministri i mjedisit, Lefter Koka, ish-sekretari i ministrisë, Alqi Bllako dhe ish-kryetari i Komisionit të Shpronësimit, Pëllumb Abeshi. Ish zyrtarët dyshohet se kanë favorizuar biznesmenin Klodian Zoto për ndërtimin e inceneratorit.

Referuar hetimit, ata i kanë paraqitur dokumente të falsifikuara qeverisë për shpronësimin e truallit ku u ndërtua inceneratori duke shkaktuar një dëm afro 16 milionë lekësh.

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close