Lajme

Qëlloi babanë pèr të mbrojtur nënën e tij, shpallet i pafajshëm i riu në Itali

Alex Pompa, njëzet vjeç më 30 prill 2020, në Collegno (Torino), g oditi me t hikë të atin  e tij, duke e lënë të v dekur. Ai e bëri këtë veprim për të mbrojtur nënën e tij gjatë një mosmarrëveshjeje familjare. Ndërkohë, ai u shpall i pafajshëm nga Gjykata sepse vetëmbrojtja në këto kushte nuk përbën k rim. V rasja ndodhi më 30 prill 2020 në shtëpinë e familjes në Collegno. Aleksi ka ndërhyrë në sherr mes prindërve dhe e ka goditur të atin 34 herë me 6 t hika të ndryshme kuzhine.

Viktima, Giuseppe Pompa, një punëtor 52-vjeçar, u përshkrua në gjyq si gjakftohtë, a gresiv dhe n gacmues.

Familjarët kishin filluar të regjistronin fshehurazi shpërthimet e tij të shpeshta. Mbrojtësi i të akuzuarit, avokati Klaudio Strata, gjithmonë ka mbështetur tezën e vetëmbrojtjes. Prokurori Alessandro Aghemo kishte kërkuar dënimin me 14 vite burg dhe kishte ftuar gjyqtarët të konsultoheshin me Gjykatën Kushtetuese për një pyetje lidhur me pamundësinë e vlerësimit të mbizotërimit të rrethanave lehtësuese të marrëdhënies familjare. Sipas magjistratit ishte një v rasje vullnetare e plotë, sepse në atë moment “nuk kishte situatë reale rreziku”.

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Lexo edhe:

Close
Back to top button
Close
%d bloggers like this: